Freesmachines op maat

Heb je bijzondere wensen? Cosign ontwerpt en bouwt frees- en snijmachines die helemaal zijn afgestemd op de wensen van de klant. Welk materiaal je ook wilt bewerken, hoe groot het formaat ook is, wij maken het voor je. Heb je interesse in speciale extra’s? Grote kans dat wij dit kunnen realiseren. Doordat wij de machines 100% zelf maken, in tegenstelling tot vele concurrenten die deze importeren uit andere landen, zijn wij in staat het maximale te bereiken om jouw doel te realiseren. Wij beginnen met een kaal frame en daarna wordt stapsgewijs de machine gebouwd naar aanleiding van jouw specificaties. Hierdoor wordt de optimale prijs-kwaliteitverhouding bereikt voor de klant, deze betaalt niet voor onnodige specificaties en/of wordt niet belemmerd in productie door het ontbreken ervan.

In vijf stappen aan de slag met een machine op maat

Bij het ontwerpen en bouwen van een frees- en snijmachine die helemaal op maat wordt gemaakt hanteren wij het volgende stappenplan:

Stap 1 – Intake

Tijdens een uitgebreide intake stellen we precies vast welke prestaties de machine moet gaan leveren en wat de vereisten zijn om dit te gaan realiseren. De volgende punten zullen aan bod komen:

 • Welke materialen dienen bewerkt te worden?
 • Welk framemaat is vereist?
 • Welk besturingssysteem is het meest geschikt?
 • Welke spindels gaan gebruikt worden?
 • Welk vacuümsysteem is het meest geschikt?
 • Welk formaat plaatmateriaal gaat er bewerkt worden?
 • Zijn er exacte toerentallen vereist?
 • Moeten er afwijkende vormen worden gefreesd?
 • Welke gereedschappen moeten aanwezig zijn?
 • Wat voor afzuiging gaat de voorkeur naar uit?
 • Is een automatische gereedschapswisselaar nodig?
 • Is een camera-positionering systeem aan te bevelen?

We inventariseren alle wensen en zullen je veel vragen stellen. Wij willen natuurlijk voorkomen dat we iets over het hoofd zien waardoor de machine na oplevering niet 100% blijkt te zijn. Door het hele proces en randvoorwaarden uitgebreid door te nemen zijn we in staat te bepalen wat nodig is om de perfecte machine voor jou te fabriceren.

Stap 2 – Voorstel

We doen een voorstel waarin we je duidelijk maken wat de mogelijkheden zijn en welke kosten hiermee gepaard gaan. Afhankelijk van jouw wensen en budget kunnen we dan tot de beste keus komen zodat je altijd verzekerd bent van de optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Stap 3 – Bouwen

Wanneer we samen tot de conclusie zijn gekomen hoe we de beste machine kunnen maken tegen het scherpste tarief en jij geeft groen licht, dan gaan we aan de slag. Houd er rekening mee dat het ongeveer drie maanden tijd in beslag neemt om een machine te maken. Hoe complexer de specificaties van de machine hoe langer de productie in beslag neemt. Wij zullen de oplevertermijn nooit overschrijden, als dit toch dreigt te gebeuren door overmacht, dan nemen we direct contact met je op. Tijdens het hele proces word je op de hoogte gehouden.

Stap 4 – Installeren

Het is zover, de machine is klaar! We maken een afspraak met je om de machine te komen installeren. Alle technische vereisten (bijv. krachtstroom) die nodig zijn om de machine te laten functioneren zijn tijdens de intake al doorgenomen en zullen we nog even onder de aandacht brengen. Wanneer alles 100% in orde is en de afspraak is gemaakt komen wij langs en zullen de machine op locatie gaan installeren. Houd rekening met drie dagen die gemiddeld nodig zijn voor de installatie, veiligheidstesten, proefdraaien en basis instructies.

Stap 5 – Training

Natuurlijk wil je het maximale uit je machine halen en wij helpen je daarbij. Na installatie zullen we een nieuwe afspraak maken voor een uitgebreide training. Afhankelijk van het type machine en de complexiteit van het proces nemen deze trainingen enkele uren tot een hele dag in beslag. Wij bieden ook aanvullende trainingen aan die het mogelijk maken meer de diepte of de breedte in te gaan met jouw frees- of snijproces.

Trainingen

Wanneer je investeert in een Cosign CNC snij- of freesmachine, wil je hem maximaal laten renderen. Daarom ontwikkelden we verschillende trainingen die helpen om álles uit je machine te halen.

Designed to Create

Cosign biedt een groot assortiment CNC freessystemen en levert klanten de oplossing die bij hen past.

Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen over een van onze machines? Neem vrijblijvend contact met ons op.